Harstena

2014-07-31

Tre bilder från Harstena, det är en jättefin ö ute i skärgården dit vi seglar varje sommar. Det finns ett mysigt bageri som säljer de godaste bullarna som vi köper varje år och sedan sätter oss på klipporna och äter.
 
Idag har jag redigerat bilder hela dagen men snart ska vi åka hem till mormor och morfar på middag, ska bli supermysigt! 



Trerättersmiddag

2014-07-30

Idag lagade vi tre rättersmiddag eftersom mamma fyllde år när vi var ute med båten. På menyn stod det hemmagjord toast skagen till förrätt, grillat med klyftpotatis till varmrätt och hallon- chokladmousse till efterrätt som tyvärr inte kom med på bild. 
 
Förutom att laga mat så har jag idag träffat Becka, vi har inte hunnit träffas på flera veckor då vi båda varit bortresta så det var riktigt kul. Först var vi nere vid Bresse, det är en strand som ligger vid mälaren någon kilometer från Enköping och sen så var vi hemma hos henne. Har haft en riktigt bra dag!



För nu är jag hemma

2014-07-29

Kom för några timmar hem igen efter drygt tre veckor på resande fot. Har under dessa veckor seglat med familjen ner till lite söder om västervik och sedan upp och hem igen. Ni har sett lite i bloggen men för det mesta så har jag inte orkat blogga så då har det stått tomt men nu ska jag börja blogga som vanligt igen. Har haft tre jättebra veckor men riktigt bra väder, 30 grader i skuggan och upp till 25 grader i vattnet!! Nu är det skönt att vara hemma för tre veckor utan allt som finns här hemma blir jobbigt att vara utan i så lång tid. 



2014-07-20

2014-07-20

 
De tre senaste dagarna har jag inte haft någon täckning alls därför så har det varit tomt här. Men nu har vi rört oss lite norrut och täckningen är tillbaks. Vädret har varit superfint och jag har solat och badat massor. Det är så härligt att vara ute i båten, man gör bara vad man känner för och det finns inga måsten. Nu ska vi snart lägga till så måste sluta skriva, hoppas ni har det bra. 




Segling och solglitter

2014-07-16

Två seglingsbilder från igår

Idag seglade vi in till Fyrudden, en riktigt liten by som nästan endast består av en ännu mindre mataffär. Efter att vi hade handlat mat och köpt glass seglade vi vidare och nu befinner jag mig lite norr om Västervik vid ett ställe som kallas Jungfruskär. Sitter just nu ute och bloggar då det fortfaranden är rätt så varmt dock så har myggen kommit så det är straxt dags för att gå in. 




Måndag den 14 juli

2014-07-14


Idag har vi seglat till Harstena, ett utav mina favoritställen i skärgården. När vi kom hit tog jag en springtur, det är inte många öar det går på men den här finns det ordentliga stigar på så då funkar det bra. För någon timme sedan grillade vi och satt och åt på berget framför båten, riktigt mysigt. Nu har det börjat regna och vädret säger att det ska bli åska inatt så vi får se vad som händer. Annars så har det varit en riktigt bra dag! 



Stora drömmar blir liten större här

2014-07-13


Från en fin kväll i onsdags

Befinner mig just nu söder om arkösund, idag har solen tagit semester och himlen är täckt utav moln. Det är inte direkt kul att befinna sig på en båt sånna dagar men vad kan man göra? Vi har för en stund sen varit uppe på ön och plockat blåbär och har nu gjort en paj utav dem. Annars så har jag inte gjort något alls idag.



Trosa Gästhamn

2014-07-12






Igår seglade vi in till Trosas gästhamn, det är en riktigt fin stad med massor av fina hus och blommor. Det första jag gjorde när vi kom dit var att ta en springtur, så skönt att få röra lite på sig dock  var det väldigt varmt. På kvällen gick vi runt och kollade lite på bryggorna och längs ån, en riktigt mysig dag!

Idag seglade vi därifrån och är snart påväg över bråviken, det är en stor havsvik utanför Kolmården där det ofta blåser mycket och kan gå rätt stora vågor. Kommer troligtvis inte vara framme på andra sidan förän sent ikväll. 



De senaste dagarna

2014-07-11



De senaste dagarna har jag knappt haft någon täckning alls, det är först då man märker hur beroende man är av internet. Men trots det så har jag haft det riktigt bra med sol och bad. En dag kom "glassbåten" som även säljer jordgubbar så vi passade på att köpa det. Hoppas att ni har det bra i värmen!

 



By the water where I belong

2014-07-08



Idag har vi seglat en bit och ligger nu vid ett ställe som kallas för Brunskär. Förutom det så har dagen bestått av sol och bad, skulle inte ha kunnat önska mig bättre väder. Dock så blåser det vid ön där vi ligger nu så ska troligtvis förflytta oss till en annan ö alldeles i närheten för att få det lugnt ikväll och inatt. 



Sol och bad

2014-07-07



Har nyss kommit upp ur vattnet efter att ha simmat 20 varv runt båten tillsammans med Anton, kändes bra att få röra lite på sig när det annars är svårt att få någon ordentlig träning här ombord på båten. I dag har vädret varit riktigt fint och jag har mest solat hela dagen förutom några svalkande dopp i det blå. Nu väntas middag och sen blir det troligtvis kortspel ikväll. 



Sommarens första kvällsdopp

2014-07-06


Nu hänger badkläderna på tork efter årets första kvällsdopp, skulle ljuga om jag sa att det inte var kallt men trots det så var det riktigt härligt. 



En blandning av sött och salt

2014-07-06



Idag har vi slussat ut ur Mälaren och är snart ute bland öarna i skärgården. Vädret är inte lika fint idag som igår men det är ändå riktigt varmt. Nu ska jag sätta mig på däck med bra musik och njuta av allt det fina runtomkring. 



Sunset

2014-07-05



Har nyss varit ute på en roddtur med Anton och hur fint är inte vädret? Något av det som jag älskar mest med sommaren är alla fina solnedgångar, speciellt de vid vattnet i båten. 



Friday

2014-07-04

En bild från förra året
 
Idag är det packning som gäller här hemma för i eftermiddag åker vi ut och seglar i skärgården för en tid framöver. Jag har inte haft tid till att göra några tidsinställda inlägg men jag tar med mig datorn så ska jag göra mitt bästa för att blogga då det finns täckning. Nu måste jag återgå till packandet så vi får se när jag kan kika in här nästa gång, förhoppningsvis så blir det redan imorgon.
 
 



Tre böcker

2014-07-03

Tre böcker jag har med mig för att läsa i båten, det är i stort sett bara om somrarna i båten som jag läser böcker eftersom jag inte brukar ha tid för det annars. Hoppas att dessa är bra, har hört mycket bra om John Greens bok så den ser jag verkligen fram emot att läsa. 



Nyklippt

2014-07-03

Har nyss varit och klippt mig, det var verkligen välbehövligt och det känns bra med lite frechare hår nu på sommarn. Ni ser även min nya tröja på bilden som jag köpte i måndags. 
 
Förutom att klippa mig idag så har jag börjat packa. Det är så svårt att packa när Sveriges väder är så varierande, så oftast slutar det med att jag packar med alldeles för mycket men bättre det än för lite. I eftermiddag så ska jag kanske träffa Ebba annars så fortsätter jag att fixa lite här hemma.



Tips på fyra bra fotobloggar

2014-07-02

 
Fyra superbra fotobloggar som jag läser nästan dagligen, de är alla riktigt duktiga med kameran och vissa massor av härliga bilder. Läser ni inte redan dessa bloggar så tycker jag verkligen att ni ska kika in på dem.
 
 



Onsdag & sol

2014-07-02

Idag när jag vaknade sken solen, så jag skyndade mig upp åt en snabb frukost och satte mig sedan för att sola. Efter att jag hade solat ett tag var jag tvungen att göra lite små ärenden inför seglingssemestern och när jag kom hem satte jag mig i skuggan med två bra tidningar, lite äpplen och njöt av sommaren. Dock han jag inte sitta där särskilt länge innan det började åska men vad kan man göra åt det? Är trots allt glad att solen sken i några timmar. Nu på eftermiddagen är jag lite osäker på vad jag ska hitta på men något kul blir det säkert.



Första Juli

2014-07-01

Att det redan är första juli känns skrämmande, hade förväntat mig så mycket mer av juni. Hade velat ha de första veckorna av sommarlovet fyllda med sol och härliga sommarkvällar vilket blev allt för få. Nu hoppas jag att juli ger mig det jag vill ha, varma dagar med segling, härliga sommarkvällar, turer till stranden och mycket mer.

RSS 2.0