Tacos till middag

2015-03-31

 
Ikväll lagade vi tacos till middag här i stugan, riktigt gott var det! Nu ska jag redigera och fixa med alla de 300 bilder från dagen, hoppas ni har haft en bra tisdag!



Skidor och sol

2015-03-31

Den här dagen har varit obeskrivligt bra och kameran fick följa med ut i backen, ja ni kan ju se på bilderna vilket fint väder vi har haft.



Härlig dag

2015-03-30



Den här måndagen har varit mer än bra. Vi gick upp tidigt och var vid liftarna redan när de öppnade och åkte sedan ända fram tills de stängde vid halv fem med endast en paus för lunch i stugan. Nu är jag riktigt trött och väntar på att middagen ska bli klar. Livet är bra nu!



Framme i Åre!

2015-03-29

Vi kom fram till Åre för ca två timmar sedan och har precis varit ner på torget, handlat lite och kollat in backarna tills imorgon. Nu har vi tänt en brasa här i stugan och ska äta middag, riktigt mysigt. Den här veckan kommer bli toppen!



I'm on my way

2015-03-29




Bananpannkakor

2015-03-28

Dagens goda lunch, bananpannkakor med kvarg, kiwi och kokos. 
 



Packa, Packa

2015-03-28

Idag står packning på schemat, egentligen skulle jag även ha spelat paintball med klassen men det blev tyvärr inställt. På bilden ser ni min skidoutfit, förhoppningsvis kommer det finare bilden på den i veckan i snöigt landskap med fjäll som bakgrund. 
 



Can we dance?

2015-03-27

 
 
Lycka, lycka, lycka! Det är äntligen lov, så skönt. Idag fick jag sista provet avklarat och slutade sedan redan vid två. Ikväll ska jag bara vara hemma och ta det lugnt, behöver verkligen en lugn kväll efter denna stressiga vecka. Hoppas ni får en bra fredag, kram!



One more day

2015-03-26


En sista kväll fylld med plugg och imorgon återstår en sista jobbig skoldag med prov innan lov. Förlåt om jag är tjatig om skolan men det har inte hänt mycket annat i mitt liv de senaste dagarna men snart ändras det. Nu har jag precis lagt undan teknikboken och skrivit klart min fusklapp (tackar 1000ggr om att vår lärare låter oss ha med ett A4 papper där vi fått skriva upp vad vi vill!) Nu ska jag ta det lite lugnt innan det är dags för sova. Kram!



Skulle inte klaga

2015-03-26

 
Godmorgon, skulle inte klaga om man fick starta varje dag med en lugn morgon och en god frukost i sängen men idag vaknade jag i alla fall av mig själv helt utvilad för tredje dagen i rad, konstigt men riktigt skönt! Idag är det torsdag vilket innebär teamprojekt i skolan, tror vi ska färdigställa vårt nuvarande projekt och kanske redovisa det? Men det återstår att se. Efter skolan ska jag försöka hinna med ett träningspass tillsammans med Elin och sedan är det full fokus på att plugga teknik inför provet imorgon. 



Four days left

2015-03-25

Fyra dagar kvar tills jag åker till Åre över påsklovet, kommer bli riktigt kul!
 
Började denna dag med matteprov men det kändes helt okej då det inte var så svårt som jag trodde det skulle vara. Sitter nu i skolan och har håla så passar på att blogga lite eftersom jag måste plugga teknik inför fredag när jag kommer hem. Om ca en timme börjar min sista lektion för idag vilket är fysik och ska fram tills dess försöka få lite hjälp med tekniken. Hoppas ni har en bra dag, kram!



När skolan tar över

2015-03-23

Jag orkar inte längre, har matteprov på onsdag och massor att plugga till det fram tills dess och sedan har jag teknikprov på fredag som känns som en omöjlighet. Fick en lång lista med saker vi ska kunna till det och jag kunde kanske två utav dem men det värsta är att jag inte har tid att plugga på det för jag har även matten. Det känns inte mänskligt att klara av det här längre för det är så mycket och jag vet inte vad mer jag kan göra för att nå de betyg jag vill ha. Hade det bara varit ett prov hade det gått men två svåra prov på en vecka där vi dessutom fick materialet för att plugga idag och har en genomgång på det sista imorgon. Snälla ge mig bara lov nu för jag orkar inte den här veckan. 
 
Som ni kanske förstår utav det här inlägget så kommer min uppdatering inte vara den bästa denna vecka för kommer plugga all ledig tid och har till och med ställt in alla träningspass så det känns inte speciellt kul.



Dagens träningspass

2015-03-22

Bilder weheartit
 
30 min crosstrainer
Burpees 10 x 4
Kettlebell swing 15 x 3
Box jump (jämfotahopp upp på en pall) 14 x 3
 
Dagens träningpass gick riktigt bra, jag hade mycket energi och tränade tillsammans med Elin för första gången på länge så det var riktigt kul. Måste säga att burpees har blivit en ny favoritövning!
 
 



Söndag

2015-03-22

Började denna dag med att kolla på senaste avsnittet av pretty little liars och åkte sedan till gymmet med Elin och Oliver. Jag och Elin körde ett konditionspass som var riktigt jobbigt men samtdigt roligt, får jag tid ikväll så kanske jag lägger ut passet här. Resten av dagen ska jag plugga, har en riktigt jobbig vecka framför mig med två svåra prov. Har lite smått panik över hur allt ska gå men förhoppningsvis ska det gå bra bara jag ser till att ta mig tid till allt plugg. Hoppas ni har en bra dag!



En middag i december

2015-03-21

Två bilder från en mysig middag hemma hos farmor och farfar i december, tiden går så fort och det här känns inte alls som det var länge sedan även fast det är flera månader nu. Idag har jag knappt gjort något alls sedan jag kom hem från Jossan vid lunch, följde med mamma och pappa på en promenad och sedan har jag pluggat. La för ett tag sedan undan böckerna och åt en god middag med familjen, det blir en lugn kväll denna lördag men det gör mig ingenting. Kram



Last night

2015-03-21

 
Gårdagen blev riktigt bra, vi började med att äta tacos och kvällen fortsatte sedan med spel och singstar. Riktigt kul att sjunga till gamla låtar som man inte hört på länge, nostalgi! Dock minns jag inte att det var så svårt som det var men många härliga skratt fick vi! 



It's friday

2015-03-20

 
Bjuder på lite härlig fredagsinspo i brist på andra bilder. När jag kom till skolan idag fick vi reda på att våran första, tredje och fjärde lektion var inställda eller "plugga hemma". Vilket innebar att vi endast hade idrott, åt sedan lunch i skolan med tjejerna innan jag begav mig hemåt. Kärlek till den här veckan och alla inställda lektioner ♥♥ Nu har jag precis avslutat lite matteplugg och ätit ett gott mellanmål och ska nu fixa lite inför ikväll då jag ska till Jossan. Kommer förhoppningsvis bli en riktigt bra kväll!



Vårtecken

2015-03-19

För någon dag sedan var jag ute och fotade lite då jag sett att det kommit upp lite vårblommor i trädgården, våren har verkligen kommit tidigt i år och det är så skönt med sol och värme!



Torsdag

2015-03-19


Idag började jag skolan som vanligt 9.15 på torsdagar därefter hade vi endast en lektion fram till 11 då vi fick sluta, att få sluta tidigt för andra dagen i rad gör mig riktigt glad! Mötte då pappa vid gymmet för att köra ett arm och rygg pass vilket gick väldigt bra idag trots att jag kände mig lite seg. Därefter behövde jag ta mig tillbaka till skolan för utvecklingssamtal och nu är även det avklarat. Framför mig har jag lite plugg att göra och sedan ska jag även försöka hinna med att kolla på senaste avsnittet av pretty little liars. Imorgon är det fredag och det ser jag fram emot något enormt! 



15.02

2015-03-18

 
 Solen skiner och jag slutade redan vid lunch idag, inget att klaga på direkt. När jag kom hem tog jag en långpromenad i det fina vädret tillsammans med pappa och nu har jag precis njutit av ett gott mellanmål, även det ute i solen. Nu måste jag dock plugga har matte, svenska och spanska som måste göras så det är väl dags att börja så att det blir gjort. Ha de bra!



Havets vågor

2015-03-17

Två favoritbilder från i somras
 
Idag var dagen i skolan helt okej och eftersom vi har idrott på tidsdagar så känns det som dagen går mycket snabbare. Efter skolan gick jag till gymmet men det måste ha varit det snabbaste gympasset jag någonsin gjort för kom nästan med en gång på att jag mycket hellre ville ut och springa så jag cyklade hem och sprang en runda på 4 km. Det gick riktigt bra och jag slog min rekordtid på den distansen, alltid lika kul att slå sina personliga rekord och nu satsar jag på att klara av den sträckan under 20 min. Annars så har jag skrivit på mitt svenska tal vi ska hålla vecka efter lovet och nu ska jag kolla på biggest loser innan det är dags att sova. Kram!
 



Dagens klädsel

2015-03-17

 
Idag har jag på mig min "nya" skinnjacka som var min mosters förut, gillar den massor och det är kul att variera den vanliga svarta lite. 



Min kamera

2015-03-16

 Har fått en del frågor om vilken kamera jag fotar med den senaste tiden och här ser ni den. Det är en Nikon D3200, det är en perfekt "första kamera" men i framtiden skulle jag vilja införskaffa en fullformatskamera men det lär bli om ett antal år då de är väldigt dyra. 



Måndag igen

2015-03-16

 
Den här helgen gick väldigt snabbt även fast jag inte gjorde mycket speciellt och nu är det redan måndag igen. Dagen bestod av 5 lektioner i skolan och sedan gick jag hem och åt ett snabbt mellanmål innan jag tog mig ut på en promenad med en bra podcast i lurarna. Nu väntas middag och sedan har jag lite plugg att göra, känner på mig att de två kommande veckorna innan lovet kommer innehålla massor av plugg men sen väntas en härlig skidvecka i Åre.



Nyttigare chokladbollar

2015-03-15

 Idag gjorde jag nyttigare chokladbollar, bilden är från förra våren och la även ut receptet då så klicka här för att komma till det. Vi satte oss i alla fall ute i solen och fikade med dessa tidigare idag, riktigt mysigt! 



Sunday Sunday

2015-03-15

Älskar det vita bordet vi har i vardagsrummet som det nu står fina tulpaner på. 
 
Även idag skiner solen och det ser ut att vara riktigt härligt väder ute, så fort jag är klar med det plugg jag har att göra idag ska jag sätta mig ute i solen och bara njuta av vår värmen. Ska även försöka fota lite idag, har jag tur kanske jag kan hitta några vårblommor annars hade jag tänkt fota lite självporträtt men vi får se hur det blir. Vad ska ni göra idag?
 



Två bloggar

2015-03-14

 
Här ovan ser ni två bloggar som jag läser dagligen, båda är riktigt inspirerande och väldigt duktiga på att fotografera så har ni inte kikat in på dessa bloggar tidigare så tycker jag ni ska göra det. Annars brukar jag även läsa Kenza, Janni Deler och Ida Wargs bloggar och många fler. 



Härlig lördag

2015-03-14

Idag vaknade jag tidigt av mig själv och kände mig helt utvilad vilket var riktigt skönt. Gick då upp gjorde en god frukost och därefter pluggade jag lite matte som jag nu är klar med. Nu ska jag sätta på mig träningskläderna för att gå ut i det fina vädret och springa intervaller med Elin, ser fram emot ett tufft träningspass. Kram!



Dröm

2015-03-14

Två porträtt på Elin från en kväll i Augusti
 
Fixade för någon dag sedan testversionen av photoshop så har redigerat massor av bilder. Det är grymt mycket roligare att redigera i photoshop så jag måste verkligen fixa det när testperioden tar slut.



Favoritmellanmål

2015-03-13

Kvarg, hallon, blåbär, banan och kokos. Är det ens möjligt att få ett godare mellanmål?
 
Dagen har gått snabbt och fredagskänslan har varit på topp, önskar er en fin kväll!
 
 



B&W

2015-03-12

 Idag var jag i skolan till 12 och sedan gick bussen till UF mässan för oss som ska läsa det i nästa termin. Väl i Uppsala insåg vi att mässan inte ens hade öppnat när vi kom dit så det fanns inte så mycket att se men vi var där ett tag och sedan gick vi ner på stan för att kolla lite i affärer och fika. När vi återvände till Enköping gick jag direkt till gymmet och körde ett rygg/arm pass, hade inte så mycket ork men det gick ändå. Så har min dag sett ut, en helt så okej torsdag! 



Uppsala

2015-03-12


Har nyss tagit en mysig fika med Johanna och Jossan i Uppsala och sitter nu på bussen hem, mer om min dag senare. Kram!



För jag vill fota

2015-03-11

Hela dagen har jag varit riktigt sugen på att fota men nu är det mörkt och jag har inte hunnit det.. Längtar efter ljusare kvällar och träd som blommar som jag kan fota. Här är i alla fall två bilder tagna förra året som jag fortfaranden känner mig nöjd över. 
 
Det bra humöret från igår stannade även kvar idag och jag har haft en bra dag. Den började med matte och svenska och sedan efter lunch hade vi fysik och därefter spanska. På fysiken fick vi reda på provresultatet och jag är mer en nöjd, trodde aldrig att det skulle gå så bra som det gick. Blev ingen träning för mig idag då jag har vilodag på onsdagar men gick ändå en promenad när jag kom hem då jag har svårt för att sitta still en hel dag. Nu ska jag kolla på pretty little liars, hoppas ni haft en bra dag!
 



En bättre tisdag

2015-03-10

Så här såg jag ut idag, älskar verkligen att slippa ta på sig tjocka vinterkläder och få använda min skinnjacka. 
 
Idag har jag haft en riktigt bra dag, skolan gick snabbt och vi fick sluta lite tidigare. Jag har även en pluggfri eftermiddag (nästan i alla fall) för första gången på väldigt länge har endast lite spanska att läsa igenom. När jag kom hem från skolan tog jag en springtur och gjorde sedan några magövningar här hemma som gick riktigt bra. Nu väntas lasagne till middag som är en utav mina favoriträtter, en riktigt bra tisdag helt enkelt!
 



Favoriter

2015-03-10

The Script - never seen anything quite like you // Olly Murs - Up //James Bay - Hold back the river // Hardwell, Tiësto - Colors // Ariana Grande - One last time // Parachute - Forever & Always



Sunny Monday

2015-03-09


Blir så glad av det härliga vårvädret som är här!
 
En ny vecka är här och det återstår endast tre veckor till påsklovet men känner på mig att det kommer bli tre veckor med massor av plugg. Skolan idag bestod endast av svenska, matte och fysik så det var skönt i jämförelse med våra 5 lektioner vi annars brukar ha på måndagar. När vi slutade gick jag till gymmet och körde ett benpass med Elin och sedan begav jag mig hemåt. Nu har jag precis räknat några mattetal och övat på spanskan, nu väntas en fortsatt lugn kväll. Kram!



Vit blus

2015-03-09

Den här blusen köpte jag i lördags på kappahl och jag verkligen älskar den. Hade sett den för några veckor sedan men tyckte då att den kostade lite för mycket men nu när den var på rea så fick den följa med hem. 



Årets första löprunda

2015-03-08

 
Fick riktiga vårkänslor när jag tog fram löpskorna och tog en löptur på 4km efter ett kortare gympass. Min kondition har verkligen försämrats under vintern trots att jag försökt köra kondition 1-2 gånger i veckan men nu ska jag fokusera och bygga upp den igen. Känns kul att ha ett mål med träningen och jag skulle väldigt gärna springa tjejmilen i September men då måste jag hitta någon som vill springa den med mig.



Godmorgon söndag

2015-03-08

Idag blev jag väckt vid 8 av mamma för att äta frukost framför vasaloppstarten och heja på pappa som är med och åker. Idag väntas en hög med plugg, framför allt oregelbundna verb i spanskan som är riktigt tråkiga att lära in. Förutom plugg ska jag träna får se om jag åker till gymmet eller om jag tar en springtur, kanske både och? Får helt enkelt se hur den här dagen blir och hur mycket tid jag har till andra saker när plugget är avslutat. Önskar er en bra söndag!



Brunch en lördag

2015-03-07

Jag och Elin har hela veckan pratat om att vi skulle göra en brunch i helgen så det blev idag. Älskar frukost och speciellt när den är så här god. På vår brunch hade vi bannanpannkakor, bär, frukt, grönsaker, grovt bröd, sm0othie, äggröra och bacon. Efter att vi ätit klart åkte jag mamma och Anton till Erikslund för jag skulle köpa nya svarta jeans, blev en del annan shopping också som jag kanske kan visa imorgon. Nu sitter jag hos mormor och morfar och ska vara här ett tag till, alltid lika mysigt att vara här.



Tips / Självporträtt

2015-03-06

Något av det jag tycker är roligast att fota är självporträtt och det är nog för att man har kontroll över allt helt själv (kontrollfreak som jag är..) Tänkte i alla fall dela med mig av lite saker jag brukar tänka på när jag fotar och ni får gärna kommentera era tips här nedan.
 
Utröstning
Det är bra att ha ett stativ och en fjärrutlösare till sin kamera. Stativ för att få den vinkel samt höjd som man vill ha, innan jag köpte mitt stativ försökte jag alltid ställa kameran på t.ex ett bord vilket inte fungerade speciellt bra. En fjärrutlösare är bra för att man då kan ställa sig framför kameran och sedan ta bilden via fjärrutlösaren och då slippa allt spring fram och tillbaka som blir när man använder självutlösaren.
 
Fokus
Det svåraste med självporträtt är fokusen när man använder självutlösaren är det nästan omöjligt att få fokusen på sig själv så även här är det bra med en fjärrutlösare. Dock så är det ändå svårt då fokusen ofta hamnar lite fel så försök hitta fokusen genom att prova dig fram och ta många bilder för då är chansen större att någon blir bra.
 
Ljuset
Försök att hitta ett så jämt och naturligt ljus som möjligt. Fotar man utomhus är det bäst att vara i skuggan för att undvika hårda skuggor i ansiktet och om somrarna är det smart att fota på kvällen då ljuset alltid blir lite mjukare. 
 
Bakgrund
Tänk igenom vad du vill ha med i bilden och se till så att det inte är massor av störmoment. Det är även fint att göra bakgrunden lite suddig genom att fota med ett lågt bländartal. 
 
 
 
 
 



Inspiration

2015-03-06

Älskar, älskar att drömma mig bort bland alla härliga bilder på weheartit!
 
Glad fredag allihop, hoppas ni får en superbra helg!



Träning och skola

2015-03-05

Vaknade upp med ett riktigt bra humör idag, kände mig riktigt positiv till allt men tyvärr så ändrades den känslan ganska så ordentligt i skolan. Det var en allmänt seg dag men en del besvikelser osv men vad kan man göra? Tog mig i alla fall till gymmet efter skolan och där gick det riktigt bra, jag körde rygg/armar/mage och sprang lite på löpbandet så det blev en härlig blandning. Det spelar ingen roll på hur dåligt humör jag är på innan jag tränar för efter ett träningspass är mitt humör alltid på topp igen. Nu ska jag fixa med lite saker innan det är dags att sova och imorgon är det äntligen fredag!



Onsdag

2015-03-04

Gammal bild eftersom det är svårt att hinna fota på vardagar
 
Idag hade jag mitt första fysikprov på gymnasiet och det var riktigt svårt och tiden räckte inte heller så det gick väl inte som jag hoppats. Men om jag har tur (väldigt, väldigt mycket tur) så klarade jag det i alla fall någorlunda bra. Efter skolan gick jag en promenad medan jag lyssnade på Ellinor och Hannas podcast och den var riktigt bra. Jag har även lagat middag till familjen och pluggat lite nu under eftermiddagen/kvällen och nu ska jag snart sätta mig i soffan framför biggest loser. Hoppas ni haft en bra onsdag!



Sunset

2015-03-02

Minns denna solnedgång som en av sommaren 2014s bästa, ute i skärgården med min underbara familj. Det var vindstilla och varmt så vi kunde sitta ute ändå tills solen gått ner innan vi var tvungna att gå in för myggen kom. Solnedgångar är något av det jag älskar mest med sommaren och jag längtar så otroligt mycket efter sommar med fria dagar och långa nätter.
 



Från förra året

2015-03-02

Bild från förra året men tog fram min skinnjacka idag, vårkänslor!
 
Idag var jag ledig från min första lektion som var svenska eftersom jag hade mitt seminarium förra veckan så jag fick en skön sovmorgon. Även min sista lektion blev inställd vilket var mindre bra då det var Fysik som vi även har prov i på onsdag. Behöver verkligen all hjälp jag kan få nu då jag verkligen vill lyckas klara provet med bra betyg och för tillfället förstår jag inte mycket alls. Så sedan jag kom hem vid halv tre har jag mest pluggat, usch så tråkigt det är finns så mycket mer roliga saker jag vill göra men det får helt enkelt vänta.  
 



Pluggdag

2015-03-01

Min dag har hittills spenderats framför matte och fysikboken med korta pauser för b.la lunch och kolla mobilen. Blev för ett litet tag sedan klar med dagens plugg vilket känns riktigt skönt, hade inte orkat mer ekvationer och olika slags formler. Nu ska jag byta till träningskläder och cykla till friskis för ett träningspass och sedan kommer resten av dagen att spenderas här hemma, troligtvis framför någon bra serie och en mysig middag med familjen. 

RSS 2.0