She's just in the background

2014-09-30

Lite blandade bilder från en fotografering med Elin för någon vecka sedan
 
Idag var jag i skolan som vanligt och på eftermiddagen hade vi simning på idrotten, usch gillar verkligen inte att simma med skolan. Efter skolan hörde Josefine av sig och frågade om jag hade tid att träffas vilket jag hade så vi tog en fika på stan. Riktigt mysigt att få sitta och prata med henne ett tag innan jag var tvungen att plugga inför morgondagens prov i historia. Nu har jag gett upp pluggandet och ska sätta mig framför tv:n ett tag, hoppas att ni har haft en bra tisdag!
 



Snapshots

2014-09-30

 
// Jag och Johanna i lördags // Mysmiddag med två vänner // Cyklar någonstans //
 
 
// Antons handbollsmatch // Fotografering med Elin // Besök på gamla skolan //



Kärlek till höstpromenader

2014-09-29

 
Idag är jag som sagt ledig så jag började dagen med en promenad i det fina höstvädret, älskar att starta dagen med bra musik och en promenad. Sen dess har jag pluggat och träffat Becka någon timme, det var allt för länge sedan vi träffades sist så vi hade mycket att prata om. Ikväll kommer farmor och farfar på middag, hoppas och tror på att vi ska köpa kinamat för det är så gott!



New in

2014-09-29

Det här är jackan som jag köpte i lördags, den är av märket Svea och jag är riktigt nöjd med den.
 



En bättre lördag

2014-09-28

Gammal bild
 
Igår var en riktigt bra dag, den började med en lång och skön sovmorgon och sen under dagen var jag och köpte en vinterjacka med mamma, blev riktigt nöjd med den. På eftermiddagen/kvällen åkte jag och Josefina hem till Johanna där vi åt pizza och fixade oss inför kvällen då vi skulle på en fest med alla andra från vår linje, teknikfesten. Vi ettor blev nollade men som tur var inte så mycket eller pinsamt som det kunde ha varit.
 



2014-09-26

2014-09-26

Jag och min älskade syster som idag åkte till grekland för en veckas semester, hoppas du får det superbra!
 
Idag började jag dagen med att hälsa på min gamla skola tillsammans med två kompisar, så mycket minnen och känslor när vi gick in där. Var riktigt kul att hälsa på lärarna, gå "runt arenan" och sitta i "tårtbitar". De som går på kunskapskolan fattar, haha. Annars så har jag varit rätt så trött idag vilket har lett till att vi skrattat oss igenom hela dagen men det är kul det också. Nu väntas en mysig kväll här hemma.



Fredagsinspiration

2014-09-26

we♥it



En sista solnedgång

2014-09-25

De här var de sista solnedgångsbilderna jag tog i somras, saknar verkligen att fota i det fina ljuset som blir när solen är på väg ner.
 
Idag började jag vid 11 vilket var veckans andra sovmorgon, sovmorgon är skönt men jag måste säga att jag föredrar att sluta tidigt istället. I skolan gjorde jag inte mycket, vi hade teamprojektet men vi redovisade vårt arbete igår så det ända vi gjorde var att utvärdera. Nu på eftermiddagen har jag bakat och pluggat. 



Recept - Surdegsbröd

2014-09-25

 
Du behöver: 2 ½ dl surdeg av råg, 6 dl vatten, 25g jäst, 2 msk sirap, 1 msk salt, 1 dl rapsolja, 1½ dl linfrön, 2 dl grovt rågmjöl, vetemjöl special och tranbär.
 
Börja med att värm vattnet till 37 grader rör därefter ner surdegen och jästen, tillsätt därefter alla ingredienser förutom mjölet och tranbären. Blanda ordentligt. Tillsätt sedan mjölet tills det blir en bra deg (precis så mycket mjöl så att du inte blir kladdig när du tar på degen). Knåda tillsist in tranbären, ta så många du känner för. Låt degen jäsa övertäckt i bunken tills den fått dubbel storlek, dela den sedan i två delar och forma till limpor som du lägger på en plåt. Låt dem jäsa övertäckta på plåten i ca 1 timme och 30 min. Grädda sedan brödet i nedre delen av ugnen i 220 grader i ca 35-40 min.
 
 
 



Film från koffsan

2014-09-24

 
När vi var i Koffsan och tältade med skolan för någon vecka sedan filmade en av lärarna, som tur var va jag inte med så mycket då jag inte gillar att se mig själv på film.



Breakfast

2014-09-24

Idag börjar jag inte förens halv ett, vaknade dock rätt tidigt ändå så bestämde mig för att göra en riktigt god frukost som bestod av det ni kan se här ovan. Bannanpannkakor med kiwi och hallon och till det en smoothie gjord på hallon, mango och vaniljyoghurt. Så gott! Nu måste jag gå och fixa mig, hoppas ni får en bra dag!
 
 



The colour of autumn

2014-09-23

 
 
Idag har jag varit i skolan som vanligt, vi hade orienteringsexamen på eftermiddagen. Det gick mycket bättre än väntat och jag tog mig ensam igenom alla kontroller och fick det betyg jag ville ha. Efter skolan tog jag en kortare springtur och cyklade sedan vidare till gymmet och körde mage tillsammans med Elin, glömmer ofta bort efter några dagars vila hur mycket jag älskar att träna. Nu väntas matteplugg och sen kanske jag kollar på någon serie.



Dagens klädsel

2014-09-23

o
 
 



That's what people say

2014-09-22

Några av de bilderna som jag och Elin tog igår
 
Idag är det riktigt blåsigt och imorse regnade det massor, känns verkligen att hösten har kommit. Skoldagen var seg och innehöll mycket plugg men som tur var även mycket skratt. Nu väntas mera plugg och om jag orkar ska jag följa med och kolla när Anton spelar handboll. Hur har eran måndag varit?



Yoga

2014-09-22

Igår kväll provade jag yoga som jag skrev, det kändes rätt så bra och var dessutom väldigt avkopplande, passande för en söndagskväll. På passet som jag var på hade de släckta lampor, tända ljus och lugn musik som gjorde det hela väldigt mysigt. Har ni inte testat yoga så tycker jag ni ska göra det, jag kommer absolut att gå flera gånger.



Höstmys

2014-09-21

En bra bok, en kopp te och en äppelmuffins. Mysigare kan det knappast bli dock så ska jag snart ge mig ut i regnet för att möta Evelina vid friskis och svettes så ska vi prova att gå på yoga. Har ingen aning om hur det kommer gå då jag är riktigt stel men det ska bli kul att prova något nytt.



Bra start på dagen

2014-09-21

 
Denna dag fick en riktigt bra start då jag och Elin cyklade iväg för att fota, ska snart sätta mig och redigera resten av bilderna men först ska jag fixa det sista med min nya design. Vad tycker ni om den än så länge?



Out for a run

2014-09-20

Blev ändrade planer eftersom vädret är alldeles för grått för att fota i så tar en springtur i skogen istället.



We make these memories for ourselves

2014-09-20

Tre bortglömda bilder från en fin kväll som jag och Elin var och fotade i vattenparken. 
 
Igår kväll satt jag och kollade igenom massor av bilder och hittade dessa, fotade så mycket i somras att vissa bilder totalt glömdes bort. Nu har jag dock inte fotat ordentligt på ett tag så det är vad jag tänker göra större delen av idag. Annars så har jag inget planerat för idag vilket känns riktigt skönt eftersom jag har haft fullt med saker att göra på helgerna sen skolan började.



Josephine Struik

2014-09-19

Gör ett länkbyte med den här fina tjejen som är jätte duktig på att fota, hon har även en superfin design. Så in och läs hennes blogg för den är riktigt bra! 



Sovmorgon

2014-09-19

Lyckan när läraren ställer in första lektionen och man får en mysig sovmorgon istället.
 
Börjar inte förens vid 10.30 idag och har då idrott, har även ett matteprov på eftermiddagen som jag inte ser fram emot men det ska bli skönt att få det gjort. Nu måste jag börja fixa mig för att inte komma försent till skolan, ha en bra fredag!
 



5 saker jag älskar med hösten

2014-09-17

Alla fina färger
Mysiga innekvällar framför en bra film
Härliga höstpromenader
Att tända ljus
Alla mysiga och fina höstkläder
 



2014-09-16

2014-09-16

En halvsuddig mobilbild från en mysig fika på en oväntad lång håla idag.
 
Dagen började med att vi fick reda på att vi hade skolfoto som jag gissat, förutom det så hade jag spanska, matte och engelska. Sen jag kom hem från skolan har jag pluggat en del då jag har redovisning i historian imorgon och matteprov på fredag. Första veckan med mycke plugg, lite halvjobbigt men det är bara att kämpa på. 



Tre bilder från sandhamn

2014-09-16

Tre bilder från fina sandhamn sen vi var där i våras, för tillfället har jag inte så mycket att fota så bjuder på en del gamla bilder. Längtar tills träden ändrar färg så att jag får fota något nytt.



Fotobok

2014-09-15

Kom för ett tag sedan på iden att göra en fotobok över det här året, tycker det är kul att göra något med alla bilder och inte bara ha dem i datorn. Slutresultatet kommer



Träning och ny vecka

2014-09-15

 
Och då var det måndag igen, tiden går så fort och det var redan ca fyra veckor sedan vi började skolan. Idag hade vi en lugn dag med endast två lektioner, så skönt. Efter skolan tog jag en springtur och därefter gymmade jag med Elin. Fick även reda på att vi kanske har skolfoto imorgon så får se hur det blir med det, nu ska jag ta det lugnt resten av kvällen.



Knäckig äppelpaj

2014-09-14

Igår bakade jag denna äppelpaj som vi fikade med idag. Jag har aldrig tyckt om äppelpaj men eftersom denna var lite annorlunda så gillade jag den faktiskt. Receptet hittar ni här.
 
Idag kom jag hem från Josefine vid två, vi hade det superbra! När jag kom hem cyklade jag iväg till gymmet och mötte upp Evelina, vi tränade i kanske en timme och nu sitter jag här hemma och har lite småsaker att fixa med. Varför går alltid helgerna så snabbt?



Break free

2014-09-13

En bild från en fin julidag

Idag började jag dagen med ett träningspass, åkte sedan hem och bakade lite, vad får ni se imorgon då bilder och receptet kommer. Ikväll ska jag hem till Josefine, har inte träffat henne på någon vecka så ska bli riktigt kul att få träffa henne igen. Nu ska jag fixa mig och packa eftersom jag även sover hos henne inatt så ha det bra så ses vi imorgon!
 
 
 



Kärlek till fredagar

2014-09-12

Åh vad jag älskar fredagar som jag säger varje fredag, det är så skönt att ha en hel helg framför sig fylld med roligheter m.m. Idag blev det en lugn hemmakväll tillsammans med familjen. Vi gjorde pizza och satt ute på inglasade verandan och åt, vilket säkert var sista gången det gick för i år innan det blir för kallt. Hoppas ni har haft en bra fredag!
 



Wanderlust

2014-09-12

Blir så sugen på att resa när jag ser sådana här bilder, skulle vilja se nya platser och skapa nya minnen. Åh skulle så gärna vilja ha en resa att se fram emot!



Sunset

2014-09-11

Åh älskade solnedgångar
 
Idag hade vi teamprojektet i skolan, min grupp skulle spela in en kortfilm. Detta är något som vi håller på med varje onsdag och vi ska göra film i tre veckor framöver nu. Efter skolan cyklade jag till gymmet men det gick inte så bra så var bara där en kort stund innan jag bestämde mig för att ta en springtur istället. Nu har jag nyss ätit en mysig middag med mamma och pappa och ska snart sätta mig framför tv:n en stund. 
 



Så mycket man kan göra och borde och vill

2014-09-11

 
Den här låten tröttnar jag aldrig på, så otroligt bra!



Surfonsdag

2014-09-10

Två bilder från min första gång på brädan
 
Idag efter skolan åkte jag till Västerås med pappa för att vindsurfa, tyvärr så var det dåligt med vind men det var rätt så kul ändå. Efter åkte vi hem till farmor och farfar för att äta middag, riktigt mysigt!
 



Tisdag kväll

2014-09-09

Ska nu sätta mig och läsa lite i denna bok som tillhör en uppgift i engelskan, boken är riktigt bra nästan bättre än filmen måste jag säga. Sen jag kom hem från skolan har jag pluggat lite matte och lagat mat. Det blev en god kycklingwok med pasta och massor av grönsaker. 



Skala bild- Skarpare bilder på bloggen

2014-09-09

Börja med att öppna bilden och välj sedan Bild --> skala bild.
 
I rutan där det står Bredd skriver ni den storlek ni vill ha på bilden, i mitt fall skriver jag 700 eftersom det är den storleken jag har på bloggen. Detta gör man för att bilderna ska behålla skärpan när man laddar upp de på bloggen, jag brukar redigera mina bilder i gimp så jag vet inte hur det ser ut i photoshop men jag antar att det är något liknande.
 



En dimmig morgon

2014-09-08

I lördags när jag vaknade i båten var det riktigt dimmigt utanför och självklart var det första jag gjorde att plocka fram kameran för att ta några bilder.

 

Skolan gick rätt segt idag men dagen blev bättre då jag cyklade till gymmet efter. Körde ett arm och rygg pass med Elin och tog därefter en kortare springtur i ösregnet. Min förkylning som jag har haft i ca 3-4 veckor har äntligen börjat släppa så nu ska jag köra igång med träningen igen. 

 
 
 
 



Äppelmuffins

2014-09-08

Bakade dessa goda äppelmuffins igår
 
Du behöver: 2 ägg, 2 dl socker, 3 dl mjölk, 100g margarin eller smör, 3 dl vetemjöl, 2 tsk bakpulver, 2 tsk vaniljsocker, 1-2 äpplen, socker och kanel att strö över.
 
Börja med att vispa ägg och socker pösigt, tillsätt sedan resten av ingredienserna förutom äpplena. Lägg smeten i muffinsformarna, blir ca 12 st. Skär äpplena i tunna skivor och lägg 2-3 skivor i varje muffins, strö tillsist lite socker och kanel över muffinsarna. Sätt in i ugnen i 14 min i 200 grader.



Elin Johansson

2014-09-07

Nikon D3100, Nikkor 50mm f/1.4 G
 
 
 



Söndags morgon

2014-09-07

Godmorgon, har nyss ätit en god söndagsfrukost som bestod av lite yoghurt med frukt och bär, två mackor och till det en kopp med te. Dagens planer är att fota med Elin och plugga får även se om jag hinner träna något senare idag. 
 



Cause you're a sky full of stars

2014-09-06

Nikon D3200 Nikkor 18-105 f/3.5-5.6G
 
 



Sailing

2014-09-06

Spenderade gårdagskvällen och dagen idag i båten, var riktigt skönt och avkopplande. Gick en promenad på ön, solade och umgicks med familjen, så skönt! Fotade även lite så nu ska jag redigera dessa bilder. Hoppas att ni har en bra lördagskväll!



Torsdag & Fredag

2014-09-05

Igår cyklade som sagt alla teknik ettor ut till Koffsan, vi cyklade kanske 3 mil sammanlagt idag och igår. Vi hade jättetur med vädret och det kändes nästan som sommar mitt på dagen. På kvällen satt vi runt lägerelden och grillade korv och marshmallows, det var även någon som spelade gitarr så det var riktigt mysigt. Idag är jag riktigt trött och ska snart följa med familjen ut till båten, ska bli riktigt skönt att ta det lugnt den här helgen.



Be mig inte att välja för då väljer jag det här

2014-09-03

Bild från i somras tagen på klovskär
 
Idag var skoldagen rätt så jobbig, började tidigt och slutade sent som jag gör varje dag. Sen jag kom hem vid fyra har jag förberett lite inför imorgon då alla teknik ettor ska cykla ut till koffsan (som ligger vid mälaren ca en mil från enköping), tälta där och sen cykla hem på fredag. Hoppas på att det blir riktigt bra och som det ser ut nu så får vi fint väder.
 
 
 



L O V E

2014-09-03

För något år sedan köpte jag dessa bokstäver till mitt rum de har sen dess stått på lite olika ställen men för ett tag sen ställde jag de i fönstret vilket jag tyckte blev riktigt fint så där kommer de få stå i en tid framöver.
 



Pluggkväll

2014-09-02

Min eftermiddag/kväll har bestått utav plugg som jag nu byter ut mot datorn för att fixa lite med bloggen. Imorgon är det veckans sista riktiga skoldag för min del men vad jag ska göra på torsdag och fredag berättar jag mer om imorgon. 



Those nights

2014-09-02

Åh vad jag börjar sakna dessa kvällar när man gick på klipporna i solnedgången och bara kunde vara utan massor av måsten



Första September

2014-09-01

Mitt under skoldagen, under en håltimme går jag in på min blogg för att kolla och ser då att jag har fått massor med fler läsare än va jag vanligtvis brukar ha vid den tiden. Nu när jag kommer hem ser jag att jag blivit länkad av blogg.se. Så otroligt kul och tack till alla er som har kikat in här under dagen!
 
Skoldagen har gått bra, vi hade några diagnoser på svenskan bara för att se vad vi kunde sen tidigare m.m. Vi hade även spanska, matte och historia. På lunchen gick jag och två kompisar till Wickmans och åt deras goda sallad så min dag har varit bra. Nu väntas historia plugg och sen ikväll är det idol.



Höstkläder

2014-09-01

Jag verkligen älskar höstkläder, de är så mysiga. Här ovan ser ni lite saker som jag väldigt gärna skulle vilja köpa.

RSS 2.0