Recept - Surdegsbröd

2014-09-25

 
Du behöver: 2 ½ dl surdeg av råg, 6 dl vatten, 25g jäst, 2 msk sirap, 1 msk salt, 1 dl rapsolja, 1½ dl linfrön, 2 dl grovt rågmjöl, vetemjöl special och tranbär.
 
Börja med att värm vattnet till 37 grader rör därefter ner surdegen och jästen, tillsätt därefter alla ingredienser förutom mjölet och tranbären. Blanda ordentligt. Tillsätt sedan mjölet tills det blir en bra deg (precis så mycket mjöl så att du inte blir kladdig när du tar på degen). Knåda tillsist in tranbären, ta så många du känner för. Låt degen jäsa övertäckt i bunken tills den fått dubbel storlek, dela den sedan i två delar och forma till limpor som du lägger på en plåt. Låt dem jäsa övertäckta på plåten i ca 1 timme och 30 min. Grädda sedan brödet i nedre delen av ugnen i 220 grader i ca 35-40 min.
 
 
 

Kommentarer
Postat av: MADDISENJ.SE

Mums vad gott!

2014-09-25 @ 18:07:55
URL: http://maddisenj.se

Kommentera inlägget här:

Namn:

Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0